nedjelja, 17. siječnja 2021.

 

    Mogu govoriti neprestano i uporno, ali mogu govoriti u vjetar i kroz promaju mogu govoriti po epohama, ćaskati eto tako, ili čisto tek, ili tek da bi se nešto reklo. Rekli smo da ima tu uvijek nešto, u tome smo se složili koliko i da ima nešto više ako definiramo, ili baš ništa nema. Osim odvajkada koje je planirano tu od kad ikad. Od kad znam za sebe znam, brate mili i za odvajkada.

 

     Miting zataškava jednostavnost stvari, bode me riječ ravno u poklopac svakom loncu ili je svaka riječ dosada napisana neprevaziđena. Kako sam sebe prevazići a ostati dosljedan u opravdavanju početka priče. Pliće mišljenje je, naime, kraćega intervala, isprekidano dosta, i dosta nebitnim zaista. Meni je stvarno prevažno koliko i bitno da bivstvo u ovom što jesam i u tom ko je šta u tom šta je šta utanačim da se ono stilski i elegantno podudara sa raskošnom duhovnošću koja ne smije ostati ne primjećena.

 

U meditativnim tehnikama jednako ne smiju se zanemariti kako unutarnji tako vanjski čimbmenici. Faktor po kojemu se određujemo esecijalan je.

Megalomanski nikada nisam potencirao svoj neki eventualni max faktor u cijeloj priči. Zahvaljujući svojoj svijesti spoznajnosti savjest mi nije dokazala da prema onome što sam dokučio u mudrosti ne ističem kao u izlogu. Ovo je priča o otezanju beskrajnoga i kako ne može sve ostati nedorečeno ako i ostane onda nekako ipak negdje dužno je ispuniti nas, popuniti nas doskorašnji bitak u još veći dobitak kako na duhovnom planu tako i u pogledu novih tački iz kojih ćemo sagledavati sveukupnost makar idući korak po korak mic po mic flišno tek u ovako malkice.

Projektanti kosmosa nisu odmah sastavili sve mislim da se sve to još izgrađuje na naše oči ali da nije sam sebi svrha tek da bi se začeo, jer rekosmo postojao je diskretno dugo i strpljivo kao ideja a onda izrastao iz sebe u svrsishodnost a mi pokušavamo odrediti čemu zapravo sve ovo ili čemu dobar dio toga ima poslužiti. Egzistencijalizam je uostalom proizvod svih svojih komponenata i disanje je jedno od njih kao i mirnoća u glavi kad misliš da si se ispraznio iz svih misli i mišljenja i ostao lamentirajući kao list na vjetru.

Nema komentara:

Objavi komentar

     Postoji jako mnogo nejasnih stvari, ja znam, koji dolaze iz puke proizvoljnosti, i posljedica su i naše nedovoljne neisplaniranosti po...