subota, 16. siječnja 2021.

 

7.Možda i ja tek ovdje započinjem svoju stvarnu misaonost ovdje se začinje klica FILOZOFIKUMA kao jednog prikladnog PRIRUČNIKA SPOZNAJNOSTI. Jer je sve dosada, izgleda, sad se to evo vidi, mnogo jasnije, očito je svima, ko dan je i više nego upadljivo da je uvod bio zaista beskrano otegnut. Sad smo najzad započeli spoznajni dio jer smo utvrdili kao prvo da je uvod bio sve vrijeme a to gotovo cijela vječnost dok nismo došli do početka. Možda i beskrajnost seže do poečtka kao i u mjene ako nije stvarno beskrajno beskrajno beskrana. Besbesbesbesbesbeskrajnooooo besbesbesbeskrajno unedogled beskraja beskrajna. 

Ako nešto ne počinje znači li ipak da je u startu istrajno i ne samo istrajno i trajno nego uporno ko ovan ili magare jer tvrdoglavo oklijeva kao beskrajno koja oteže da započne sa početkom svoga trajanja. Ono možda postoji kao neko ništa ali još je niša a treba da je nešto jer je nespoznajno a mi smo misani i svjesni i spoznajemo kao svijet koji biješe u poečtku kad bijaše logos riječ i svjetlost. Ideja negdje leži u ničemu ili nečemu ili čuči ili je tu, kao da znam ne bih ni sam znao to objasniti iako, priznajem pišem, tačno je, filozofsko djelo. 

Nema komentara:

Objavi komentar

     Postoji jako mnogo nejasnih stvari, ja znam, koji dolaze iz puke proizvoljnosti, i posljedica su i naše nedovoljne neisplaniranosti po...